Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2012 13:40 - Вицепрезидентът Маргарита Попова в Микулчице
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2320 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 28.05.2012 13:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Речта на нашия вицепрезидент на събора в Микулчице бе предадена прекалено раболепно от родните журналисти. Редактирането на малоумното слово е разбираемо, защото следващия път "братята" по перо няма да бъдат взети в правителствения самолет. Но нека не бъда голословен и ви представя няколко извадки от грандиозното фиаско на иначе претендиращата за грамотност държавна дама.

  Заредени с оптимизъм и вълнение от поклонението пред делото на Светите братя, ние застанахме пред височайшите гости от България, за да изслушаме с пионерско дръзновение думите на г-жа Попова.

  Още в началото на своето обръщение тя направи изключително грозно впечатление на малцината, които имат що годе грам образованост българи от иначе голямото множество на събора. 

   Вицепрезидентът се обърна към духовниците с : "Уважаеми представители на църковните власти". Както един приятел находчиво отбеляза, може би г-жа Попова е чела някой стар учебник по история, в който митрополитите и свещениците са грозно етикетирани като църковни власти. Или пък обръщението е било към Варненски и Великопреславски митрополит Кирил (светско име Богомил Петров Ковачев, агент Владислав, агент Ковачев), който бе също гост на Събора.

  Решихме, че това е просто грешка от вълнение. Но не би. Последва канонада от простотии. Г-жа Попова реши да навлезe в исторически анализи. "- Според проведените археологически разследвания...".  Тази нова теримология според мен поставя под въпрос полицейските проучвания и разкопки.

  Държавната дама изпъкна и с познания по български език, за да впечатли именно в деня на българската азбука, като спомена за открити " две хиляди гробове".

 От нея разбрахме и, че "България става люлката на наследството...".

  "Една държава е силна, когато има образовани владетели и просветен народ " - едва успяха да извадят някаква крилата фраза от речта й родните ласкави журналисти.
Обаче тук чувството им за автоцензура и вроден такт не им позволи да попитат дали стaва въпрос за владетеля от Банкя или за княз Борис.

 Не издържахме до края на "словото" на вицепрезидент Попова. Решихме, че то е подигравка с изминатия от нас път до Микулчице, със самите нас като интелигентни хора и най-важното - с делото на Св. Методий, на чийто гроб бяхме дошли да се поклоним. Седнахме на по халба чешка бира и без слова и речи вдигнахме наздравица за българския език и за делото на Светите братя.
Фалш на масата нямаше.

  От колоните зад нас гордо се носеха гласовете на Славка Калчева и Николина Чакардъкова, като после разбрахме, че г-жа Попова също се била хванала на хорото.

Хвала на такива държавни люде и на верните им журналисти!

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Простотията ходи
28.05.2012 14:27
дори там,където най-малко я очакваш!Поздрав!
цитирай
2. injir - Вярно, а?...
26.06.2012 23:33
Вярно, а?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 452480
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031