Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2011 00:02 - Неосъществилият се дебат за личните документи
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1598 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 23.04.2011 13:22


   Дискусиите и публикациите в пресата и електронните ни медии по повод смяната на старите документи с такива от нов тип преминаха на плоскостта за нервите от дългите опашки, чакането, блокирането на системата и подобни технически и организационни неразбории. За биометричните данни се споменаваше като за изискване на ЕС и като нещо напълно в реда на нещата, за да се гарантира сигурността на общността и гражданите й и да не могат лесно да се фалшифицират документите или да се предоставят на друго лице. Не чухме  гласове против използването на наши биометрични данни, против вкарването на подобен чип в документите ни. Единици бяха хората, които се опълчиха на вкарването на личните ни данни в чип във въпросните документи. Предполага се, че медии и общество са ги възприели като някакви чудаци или поредните кукувци, които се правят на интересни, за да привлекат внимание и вместо да се възрадват на по-сигурните си документи, с които ще могат да пътуват по света, те искат да спънат процеса на лелеяната ни евроинтеграция. Предполагам, че много малко са хората в България, които са вярващи и практикуващи християни, а не само великденско-коледни такива.   Това определя и опасното невежество, в което сладко си подрямва нашето общество и с уверени стъпки крачи към прогреса, на който са ни обрекли творците на Новия световен ред, на световното правителство и на Биг брадъра, който ще следи всяка наша стъпка и ще складира информацията в големия компютър, наречен Звярът.
   Казано е в светите книги, че Сатаната ще се опита да бележи всички със своя знак, а те самите ще се надпреварват да вземат този знак на себе си. Асоциацията с чиповете с биометрични данни е доста близка до ума. Впоследствие след години, когато свикнем с документите с подобни данни, с пазаруването по подобен начин, купуване на билети за транспорти средства, плащане на всичко по безкешов път, всички тези опeрации ще се извършват с този чип. А за най-сигурно, за да не изгубим картата си или някой да се възползва от нея, от логиката на нещата ще изникне и съвсем естествената идея да си поставим този чип под кожата. Ами ето така оня рогатия ще си ни бележи и най-забавното ще бъде, че ние самите ще се радваме на улесняването на живота си и ще търсим това белязване.
   В Гърция преди десетина години имаше подобна идея за въвеждане на документи с чипове, в които да се съдържат биометрични данни, но хората там се вдигнаха на протести и принудиха правителството да отмени тези си планове. Сега дали има връзка и дали е следствие фалирането на Гърция с тази съпротива, не мога да твърдя. Но самата успешна съпротива на гърците показа, че е възмoжно да се попречи на плана за чипизирането на хората и въпреки това да са си в Европа, да пътуват и да не търпят ограничения относно придвижването си извън страната(поне засега).
   Тревожното е, че у нас дори не се повдигна въпроса за последиците от въвеждането на подобни чипове в документите ни. Никой не протестира активно. Протестите бяха само по повод, че не ни издават по-бързо и по-лесно тези документи. О, неразумний юроде! Поради что търчиш сам да те бележат.
  Шегата настрана. Положението е сериозно и сега преди Великден е хубаво да се замислим за вярата си, за спасението си и за Лукавия, който ни подмамва неусетно в своя NWO(New world order). В навечерието на Възкресението на Спасителя е хубаво да започнем да четем, да мислим и да не се поддваме на ленивство на мозъка и духа. В крайна сметка защо да не пробваме да поговорим малко за Бог, вместо да възхваляваме до откат най-новия Ipod или Iphone.



Гласувай:
1



1. injir - Пожелавам спокойни празници!
23.04.2011 20:45
Пожелавам спокойни празници!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 453322
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930