Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.06.2011 14:13 - Цветелина Бориславова сади Слонска трева
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4744 Коментари: 4 Гласове:
1

Последна промяна: 03.06.2011 14:16


   В средата на месец май разбрахме от регионалната видинска преса, че Цветелина Бориславова щяла да става земеделка. Нейна фирма разоравала ниви  до село Киреево, Видинска област, но без знанието на собствениците.

   При направената проверка от общинските власти и полиция се установило, че в разораните земи се сади Слонска трева. Този вид растителност се използва за получаването на биогориво.  Селяните от Киреево било възмутени как може да се разорават и използват земите им без тяхното знание и разрешение. Усещайки назряващия проблем, Цветелина Бориславова светкавично се озовала в граничното село, за да запознае селяните с дейността на своята фирма и да разсее страховете им. Дори предложила на селяните или договори за аренда, да изкупи земята им, или просто разораването да си остане за нейна сметка, като фирмата ще възстанови и маркировката на земята.

   Тя обяснила недоразумението  с размяната на земи между фирма "Октопод"(какво име само за фирма, занимаваща се със земеделие), която имала договор за аренда със селяните собственици в Киреево,  и нейната фирма Clever Synergies Investmend Fund. Демек "Октопод" е предоставила земята за ползване на CSIF. 

     Интересните изводи, които можем да си направим са поне два.

    Първо - Цветелина Бориславова не е само богата банкерка, която купува банки, тя е и в бизнеса със земеделие и биогорива.
    Второ - желанието на биезнесдамата и успешна банкерка,  сега и земеделка и горивна магнатка, да ползва земи в обезлюдяващия се видински регион е похвално. Все пак някакви пари може да видят собствениците на земята от арендата. Друго обаче ме притеснява. Дали политиката на правителството за екстерминиране на популацията на този край не е трайно свързана с намеренията на определени кръгове от заинтереовани да си напазарят земя за почти без пари и впоследствие да си гледат Слонски треви и да си правят биогорива. Така според мен може да се намери поне едно разумно обяснение защо правителството на бившето гадже на Бориславова провежда дискриминационна политика спрямо видинския регион.

   Това е линка към вестник "Видин", където има подробна статия по възникналия казус за Слонската трева и Цветелина Бориславова http://vidinpress.com/sites/default/files/2011-35.pdf
 




Гласувай:
1



1. injir - И аз съм склонна да мисля, че обез...
03.06.2011 19:19
И аз съм склонна да мисля, че обезлюдяването на големи пространства земя не е случайно, а върви по план.
цитирай
2. malart - По принцип случайни неща в иконо...
04.06.2011 00:27
По принцип случайни неща в икономиката, политиката, общественото развитие няма. Съгласявам се с теб, че обезлюдяването е целенасочена и дългосрочна политика. Не вярвам, че Слонската трева на Бориславова е основната причина, но според мен е малко зрънце от нея, а истината е ще започне да излиза в недалечно бъдеще. Има едни хора, дето се мислят за велики, та тези хора имат един план за депопулизация на населението на планетатa ни. Имаше и един план Ранът за намаляване на населението на България.
цитирай
3. injir - Това вече е факт. Населението ни ...
04.06.2011 15:10
Това вече е факт. Населението ни намалява.
цитирай
4. bojinkata - Тази "Слонска трева" е ...
26.05.2013 00:05
Тази "Слонска трева" е разработка на "Монсанто" от времето на Виетнамската война. Създадена е с цел унищожаване на земеделието във Виетнам. На нас, без да сме във война със САЩ, ни е натресена от любовницата на Буда - Цветелина Бориславова. Интересно тази дъщеря на виден комунистически деятел и приятел на Тживков, дали знае какви вреди нанася на това, което е останало от плодородните земи в България?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 453475
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930