Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2010 14:14 - За Юнеско, ЦК на БКП и прогнилия капитализъм
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1263 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 21.04.2011 10:14


 Директор на Юнеско e българин - това звучи чудесно. Но само на пръв поглед, защото нека все пак отчетем факта, че не всеки с български паспорт милее и е направил нещо за България или пък ще направи нещо за нея. Тук се сещам за Батето и как той се пъчеше колко важна клечка бил в МОК. И така, докато един хубав ден не орезили цяла България  със своята алчност и ненаситност. За лична изгода той си беше Иван Славков, а за обществен и национален срам остана известен из световните медии като българския функционер в МОК.
  Да започнем с бащата на другарката Бокова. Небезизвестният  Георги Боков, редактор на "Работническо дело", който според слухове и сведения на съпругата на  Райко Алексиев е физическия убиец на Фра Дяволо(творчески псевдоним видния ни художник и фейлеонист).
 Стожерът на сталинизма, на мракобесието и диктатурата на съветските слуги в България Георги Боков финансира и предполага се урежда ученето на дъщеря си в Москва. Другарката Бокова завършва Московския държавен институт по международни отношения през 1976та. Трябва да отбележим и странното й средно образование - Гимназия с преподаване на английски език, София. Странното тук е защо един от изтъкнатите мракобесници на Народната Република записва дъщеря си в езикова гимназия, където е ясно, че се изучават езика на прогнилия капитализъм - английския. 
 Но това не бива да ни учудва, защото за комунистическата върхушка е било и е присъщо подобно двулично поведение. Пред народа се защитават позициите на честността, на верността към комунистическите идеали, на ненавистта към лошите капиталисти, а скришом от този народ децата на върхушката са затрупвани с подаръци от западните държави, учат там и са изпращани на дипломатическа кариера в същия този прогнил Запад.
  Висшето образование на другарката Бoкова в Москва е резултат може би на два фактора. Единият е, че децата на другарите от върхушката са записвани с предимство.  Другият е, че партийните рожби завършват и без много да се напрягат да учат. Естествено стига да не направят някоя грандиозна глупост и да дискредитират родителите си. Твърде скоро обаче щерката е изпратена на кариера именно в лошия капиталистически свят, а не да речем в братска Румъния. Между септември 1982 г. и януари 1984 г. тя работи в Ню Йорк в постоянното представителство на Република България към ООН катоТрети секретар по политически и юридически въпроси.Опознаването на пороците на западния капитализъм се продължава през януари – август 1989 г. в САЩ, когато тя е стипендиант на Фондация "Форд" в университета в Мериленд, Вашингтон. Да забележим специализацията й - Външна политика на САЩ. 
  За кариерата и квалификациите на отрочето на комунистическата върхушка след 10 ноември 1989та няма да се спирам, защото след това пада Желязната завеса и режима в България отваря врати за всички желаещи да пътуват, работят и учат в чужбина. След Промените в България естествено най-подготвени за дипломатическа кариера се оказаха децата на подобни червени мракобесници като Георги Боков, които са имали възможност до тогава да учат в чужбина и да бъдат лансирани в дипломатическите мисии с протекциите на могъщите си родители. За обикновените българи остава да "издухат супата" за пореден път и да плащат данъци, от които да се формира заплатата на екскомунистическите галеници като другарката Бокова.
 Необходимо е да напомним, че другарката Бокова беше министър на външните работи на България по време на трагичното правителство на Жан Виденов. Въпреки дискредитацията на това антибългарско правителство, не след дълго тя се сдобива с постове на посланик във Франция  и Монако. Сладко, нали? 
  Не трябва да се забравя и кой беше патрон на нейната кандидатура за поста генерален директор на Юнеско - самият Георги Първанов. Този същият, който беше приятел на Милошевич и през пролетта на 1999та ходеше на гости в Белград и организираше из България митинги против НАТО. Но да не си помислите, че неговата подкрепа за другарката Бокова е била само морална. Не, за нейната кампания трябва да се плаща и естетствено плащат онези, които до 1989 не можеха да припарят до местата, където ходеха децата на Георги Боков - обиковените българи. Сумата за кампанията на Бокова е поне 300 000 лева, които естествено са осигурени от българските данъкоплатци.
Поради конюнктурни съображения и тотално осиране на основния й конкурент за поста в крайна сметка тя е избрана почти единодушно за генерален директор на Юнеско.
 Далеч съм от мисълта, че тя е неподготвена за тази позиция. Даже си мисля, че беше най-подготвена от всички кандидати. Моите разсъждения клонят към сметката, която трябваше да плащат нашите баби и дядовци, нашите бащи и майки, а сега и самите ние. А сметката е многомилиардна, защото икомомическите лудости на комунистическите полуграмотни велможи струват много. Освен съсипване на българския национален дух и самочувствие, те се подиграваха с българите, като не им позволяваха да идат на гости при роднини в съседна Югославия, а в същото време техните деца ходеха в най-добрите училища и университети в чужбина и то не социалистическата чужбина.Стотици хиляди работници получаваха мизерно заплащане, за да се финасира органа ЦК на БКП "Работническо дело", за да се финансира ученето на децата на  партийната аристокрация зад граница, за да се финансират любовните авантюри, любовниците и извънбрачните деца на партийни другари.
 Лично аз не се гордея, че българка зае поста генерален директор на Юнеско.  Също не се гордеех и от "важността" на Батето в МОК.  Мисля, че подобни хора са преди всичко партийни другари, които преследват партийните и приятеските си финансови интереси. А те са българи, когато имат изгода от това и предимно за важни постове, които не биха заели, ако я няма квотата на България или финансовата подкрепа на държавата.

P.S. "WikiLeaks: САЩ искали подробно проучване на Ирина Бокова" http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/04/20/1078505_wikileaks_sasht_iskali_podrobno_prouchvane_na_irina/



Гласувай:
3



1. kabuli - Няма
24.04.2010 16:38
Няма по-голямо зло на земята от комунистите. Някои ще кажат веднага хитлеристите и фашистите. Не, не са прави, защото фашизма, хитлеризма, маоизма и всички други -изми са деца на Комунизма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 453462
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930