Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2009 18:34 - Ингвиналната херния при мъжете - опасно подценявана
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6776 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2009 19:05


   По принцип на лечението на херниите се гледа с малко пренебрежение и по-скоро като на рутинна хирургическа намеса. Повечето пациенти не са наясно до какви сериозни последици може да се стигне при извършване на операцията от  хирурзи със съмнителни професионални качества.
  Особено внимателни трябва да са мъжете и родителите на деца от мъжки пол, на които им предстои подобна операция или в  близко или далечно бъдеще ще се сблъскат с необходимостта от такава. Възрастните пациенти могат сами да се ориентират в ситуацията. Болниците в малките градове трябва да се избягват, защото повечето от лекарите там са слабо подготвени и виреят в болничното заведение поради връзкарство, подкуп или просто поради липсата на други желаещи да работят там.
 Сериозният проблем, който нито един от тези хирурзи няма да го каже пред пациента или пред родителите на непълнолетен такъв е, че при невнимателно извършена операция може да бъде засегнат тестиса от тази страна на тялото, където е хернията. Впоследствие на неправилно извършване на операцията тестиса престава  да функционира. Процесът е необратим. Уви, много малко родители са запознати с тази потенциална опасност и лично познавам деца, които са пострадали пo подобен начин, но истината лъсва впоследствие. Самият лекар продължава да си оперира на конвейр и да осакатява следващата и следващата си невинна жертва. Още по-лошото е, че много хора приемат, че това е някакво нормално усложнение и не дават гласност на такива истории.
 Моят съвет към родителите е да подберат внимателно хирурга, който ще извършва операцията на детето им. Не бива да се рискува здравето на децата и при обмисляне на операция от ингвинална херния трябва да се потърси най-доброто сред достъпните за обикновените пациенти лекари, а не да се подхожда немарливо и да се приема на доверие предложения от болницата хирург.
 Внимателното планиране на операцията важи въобще за всички мъже, на които им предстои подобна хирургична интервенция.
 Здравето е тъй ценно, за да бъде оставено само в ръцете на лекарите. Нека бъдем активната страна, да имаме винаги едно наум и да не забравяме в каква държава живеем и каква здравна система ни обслужва.


Тагове:   операция,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 453314
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930