Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2009 14:30 - Секс с малолетни и непълнолетни - Welcome to Bulgaria
Автор: malart Категория: Лични дневници   
Прочетен: 16763 Коментари: 18 Гласове:
0

Последна промяна: 30.03.2010 17:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Замисляли ли сте се върху извратеността на това мъж на 28 години да прави редовно секс с 15 годишно момиче. И това под благосклонното мълчание на съседи, колеги  в работата, приятели, родители на момичето. Аз съм свидетел на поне няколко такива случая в родния ми град Видин. Не става въпрос за ромски етнос, а за чисти българи. Как ви звучи момиче в 6 клас да си има приятел студент трети курс в университета. Не съм убеден дали момичето имаше 14 навършени. Ужасно не харесвам някой да забива нос и да обсъжда личния живот на комшията, но нима само аз виждам в тези неща нещо не съвсем редно. Незнам какво разпорежда българското законодателство в случаи на доброволно сексуално съжителство на малолетно лице с пълнолетно такова. Мен обаче ме е гнус и знам, че режис6орът Роман Полански има присъда в САЩ  за такова деяние, въпреки че малолетната госпожица го е правила доброволно. Въпросният режис6ор и досега(след десетилетия от случката) не смее да стъпи на територията на САЩ, защото го чака затвор.
Имаше случай преди 2-3 години на българин трен6ор по гимнастика в Щатите, който е имал сексуални отношения с малолетна своя ученичка. Мисля, че в момента излежава присъдата си. Въпросната девойка е била съгласна и не е насилвана.
Но какво означава едно малолетно лице да е съгласно да прави секс с пълнолетно такова. Нима  категориите малолетие и непълнолетие  в България не са замислени като граница, под която решенията на дадено лице за подобни отношения не могат да се тълкуват като разумни и зрели. Дори разрешения за брак на непълнолетно лице на 17 години се дават след изричното писмено съгласие на родителите.
Изумява ме тъпеенето на моите съграждани и мълчанието при явни подобни случаи, които не са в никакъв случай изолирани. В някои от тях става въпрос за учители, общински съветници и други лица на обществени постове.
Според мен дори се прави евала на такъв тип ебачи, че са се уредили с младо гадже. Аз не искам да правя евала на подобни хора, защото не ми харесва България да е кенеф, в който законите не важат.
Искам да попитам докога ще търпим подобни издевателства над деца(защото за мен това са деца). Остава ми само да се възхищавам на американското правораздаване и да си мечтая,че някой ден ще има такива  присъди и във Видин и в България като цяло.

P.S. Считам за уместно да уточня, че повод за написаното по-горе ми даде поведението на един бивш служител в Червен кръст, който впоследствие стана общински съветник и председател на комисия по младежта и спорта, а от няколко години  е и заместник кмет на община. Съществен момент е и това, че събитията се случваха по време на работата на това лице на първите две от изброените места. Предполагам след това уточнение омаловажаващите темата ще погледнат малко по-критично на материята.

 




Гласувай:
0



1. vmir - Прав си, така е!
26.03.2009 16:07
До такава степен сме се вторачили в пъпа си, че тъпо пропускаме да видим или да си дадем сметка за последствията от всичко това. Младежите може да са разгонени и сами да си го търсят, но ние сме, които да ги предупредим, че така пропускат възможността да си изградят адекватна представа за стабилни взаимоотношения, без която ще се лутат цял живот с присъщите опасности и душевни страдания...
цитирай
2. heartofthefire - добре де, представи си че тя ( или в ...
26.03.2009 16:21
добре де, представи си че тя ( или в редки случаи той ) напълно осъзнава постъпката си и по никакъв начин не е оказван натиск- тогава къде е проблема ?
има редки случаи , в които това не бива да бъде съдено...

цитирай
3. malart - до heartofthefire осъзнаване на постъпката
26.03.2009 16:45
Едно момиче на 13 ,14 или 15 години може ли съзнателно да вземе зряло и разумно решение за това дали да прави секс и какви последици може да има това нещо? Защо малолетните и непълнолетните престъпници се третират с различна тежест на закона? Именно, защото не са напълно зряли за носене на отговорност за постъпките си. Тук налице е и общественото безразличие и завоалирана перверзия, която ще оправдае това с любов. Имам познати, които са започнали да правят секс на 15-16 годишна възраст с по-големи батковци или чичковци. При много от тях неминуемо това се е отразило на личния им живот в смисъл на образование, материално състояние, психическа устойчивост и бъдеща родителска (без)отговорност
цитирай
4. анонимен - suglasna sum,no.......
26.03.2009 18:18
ami az sum napulno suglasna,oba4e i az ne vijdam problek,kogato stava po jelanie na momi4eto.nqma zna4enie na kolko e godini qvno go pravi s ydovolstvie.tova e
цитирай
5. shumanska - Ако стриктно се спазва това, то би ...
26.03.2009 22:02
Ако стриктно се спазва това, то би трябвало всички момичета и момчета да са девтсвени до навършването на 18тата година. Съвсем ясно е, че този модел е остарял и напълно не приложим както в България, така и в световен мащаб. Освен това днешното поколение е доста по самоосъзнато и знае (в повечето случаи) какво иска, как да го постигне и какви са последиците и понякога взима решения много по трезво и разумно отколкото нашите дядовци и баби някога са го правили на нашата възраст. Но съм против връзките с голяма възрастова разлика!
цитирай
6. lasombra - Не съм съгласен
26.03.2009 22:33
Ако е по взаимно съгласие, защо пък не? Не е ли по-добре на момичето първият път да му е с някой, който го обича, отколкото с някой пиян келеш на нейните години? Разбира се не говоря за случаите, в които мъжът я използва. Но ако наистина се харесват и мъжът се отнася със съответната отговорност, произичаща от възрастта му и житейския опит, не би трябвало да е проблем. Между другото 14 е минималната възраст за секс по взаимно съгласие. Отделен въпрос е, че мъжът може да се амери в голямо приключение, ако реши да скъса с момичето. Постоянно ще бъде под заплаха от изнудване, т.е. тя да го заплаши, че ще каже че я е изнасилил.
цитирай
7. анонимен - Ненезнам в кой свят живеете. . може ...
11.10.2009 21:34
Ненезнам в кой свят живеете.. може би преди 6 години нещата са били различни...
Всички знаем, че един човек не може да взима решения и въпроса е колко точно трябва да е голям, че да имаш право да взимаш решения сам. За всички е ясно, че 5 годишен няма акъл и съзнание, но колко точно трябва да е възрастта? За някой ще е 20, за други 12, а трети и на 40 години ще са са абсолютно неадекватни и ще бъдат лесно манипулирани - от тук идва и един простичък факт - за всеки човек тази възраст е индивидуална и подобно ограничение е сложено колкото да има нещо. Разлика между мъж и жена от 10-12 години е нещо съвсем нормално и го виждам непрекъснато. Странно е, че има хора които се хващат за възрастта, при условие, че има много "неадекватни" двойки които са на една и съща възраст и можеш да видиш какви ли не извратени неща около тях. Това да съдиш някой по възрастта му е меко казано некоректно.
цитирай
8. malart - Живеем в света на демократичните ценности и законност(или поне искаме да сме там)
12.10.2009 12:06
Да ви припомня уважаеми, че наскоро в Швейцария бе арестуван режис6орът Роман Полански. Обвинението е, че преди повече от 30 години е правил секс с момиче на 13(или14) години. За ваше сведение тя е била съгласна и никога не е повдигала обвинение срещу режис6ора. Сега да ви попитам вие на коя държава искате да прилича България - на Афганистан, Пакистан и Сомалия или на САЩ и Швейцария. В Сомалия, Афганистан, Пакистан такива връзки са масова практика, че даже и вековна традиция, която се е превърнала в неписан закон. В САЩ секс с непълнолетно лице се смята за престъпление и то независимо от това дали непълнолетният субект се е съгласил или не. Обърнете внимание културата на кои общества пропагандирате
цитирай
9. анонимен - 11 годишна родила
27.10.2009 16:51
Традициите не са оправдание за нарушение на закона .
Ако традициите са над закона то аз ще се обявя за защита на традициите на канибалите нека да им се разреши да ядът хора .

Както 11 г. Кортеса и тук редовно се женят деца .
В НК фигурира такава правна норма – според чл. 191 въпросния човек го грозят от две до пет години решетки.

Явно закона не важи за ромите те не са Български граждани !
Нека служителите от закрила на детето да закрилят децата или да си ходят .
цитирай
10. анонимен - към malarat
29.01.2010 16:40
Като те гледам си някакъв смотаняк който момичетата до много късна възраст са пренебрегвали и това си се комплексирал здраво! При наличие на съгласие, и при навършени 14 години на лицето няма защо да има проблем. Аз съм на 23 в момента и съм започнал да правя секс на 14 е и ? Нямам нито физически нито психически нито емоционални увреждания, за разлика от теб. "Дори" разрешения за брак се давали от родителите?!?! Значи решението за брак го отъждествяваш по важност с решението за секс?! Жалко, доста жалко...
цитирай
11. malart - do 10ti - anonimen
30.01.2010 12:03
Пускам вашия коментар(няма да го трия), въпреки че вместо да коментирате написаното, започвате да хулите автора, което показва емоционална незрялост. Започването на сексуален живот на 14 не води до емоционално и интелектуално съзряване, за което жалък пример са вашите писаници. Аз предлагам позиция и ще ви моля, ако имате да нещо да се кажете против нея, то дайте ми аргументи защо е по-добре да се онождаме още на детска възраст. Даването на пример с вашата особа не е особено успешно, защото никой от четящите не ви познава и не може да прецени вашето психическо здраве и единствено ни остава да си вадим изводи от написаното от вас. А то не е особено обнадеждаващо и подкрепящо твърденията ви, че ви няма нищо.
Понеже САЩ са по-изостанали от нас и затова там законите са изключително строги по-този въпрос. Но аз пак забравям, че за Бай Ган6о нашенското е най-убаво и най-добро. Успех в сексуалните подвизи ви желая!
цитирай
12. анонимен - kum malarat
02.02.2010 03:26
Ех това възхищение и обожествяване на "Америката" и всичко "западно"... Щом на запад е така, значи няма как да не е добро... Не казвам, че е по-добре, но не е и безобразната, гнусна постъпка която се опитваш да я изкараш. Щом имат желание да правят секс да го правят, ако останат разочаровани от това, че са използвани или нещо подобно, ще им послужи като важен житейски урок за живота. Твърде късното започване на полов живот може да доведе до антисоциалност, страх от общуване с другия пол, до това да си възмутен от незаконно според теб деяние и вместо да съобщиш за него в полицията пишеш гневни постчета в интернет как можело хората да го допускат... Това ако не е жалко, не знам кое е!
цитирай
13. malart - do 12
02.02.2010 23:41
Добре, съгласен съм, че не е добре някой да е полицай на секса на другите, но все пак времената се менят и обществата развиват в някаква насока. Надяваме се към по-добра и цивилизована. И да подчертая, че темата е секса на пълнолетни с непълнолетни и малолетни лица, тоест деца. Тоест аз не засягам ученически секс на двама 15 или 16 годишни.
Разбирам възмущението на повечето българи, когато медиите съобщят, че циганка родила на 12, а преди това била "омъжена" за 19 годишен. Защо да мерим с двоен аршин и да искаме по форумите затвор за циганина съпруг за педофилство, а ако е българин да си мълчим?
цитирай
14. анонимен - мнение
08.02.2010 19:23
Стига сте ревали за тези глупости бе!!!Щом няма насилие и принуда от къде на къде някой ще вие за "морал" и т . н. Като му са толкоз мили на автора американските закони да ходи да живее там.Аз в България тази полицейщина не искам да я видя!!!И аз като бях на 21г гаджето ми беше на 14 и си ходех на гости у тях и си пиехме с баща и ракията без да има проблеми.Бяхме заедно 4 г и никога не се е намерил ИДИОТ да страда от това.
цитирай
15. malart - до 14ти, който имал 14-годишна приятелка
09.02.2010 01:03
Уважаеми, ако бяхме наистина правова държава, то можеше спокойно да ви се заведе дело за секс с дете. Сега зависи какво разбирате под приятелка, но щом темата е за секса, то предполагам го влагате в понятието приятелка.
Обикновено сред циганското малцинство в България е характерно казаното от вас - мъжът е пълнолетен, а жена му 5-6ти клас.
цитирай
16. анонимен - От една страна правилно,от друга не...
21.03.2010 20:31
Малко ти е остарял модела на възприятие...да ненормално е 28 годишен с 14 годишна,но какво ненормално виждаш в това 20 годишен с 15 годишна ? Едното е напълно допустимо,нищо че е под ударите на закона,какъв е проблема че момичето се е влюбило в някой малко по-голям ? Нима той задължително трябва да гледа на нея като на сексуален обект,а не като на приятелката си ? Нещата се променят..едни си остават ненормални,а други просто са въпрос на привличане...
цитирай
17. анонимен - seks s nepalnoletntni
09.01.2011 00:47
V nakazatelnia kodeks pishe, 4e sled kato lice ot jenski pol e navarshilo 14 godini moje da pravi seks samo s neinoto saglasie. Ne vijdam nqkoi hora zashto se vazmushtavat tolkova mnogo sled kato zakona go pozvolqva. 6om chovek si padas po devoiki ot 14 godishni i nagore, takav 4ovek ne se vodi za pedofil. Pedofil e tozi, koito si pada po momi4eta, koito sa pod 14 godini. Za primer moga da vi dam Vlado Kuzov. Do 14-ti sled kato si imal averka na 14 godini za6o si anonimen?
цитирай
18. анонимен - УАУ
22.01.2011 05:17
От коментарите виждам до какво е довел ранният секс :-D, пълно интелектуално изоставане.
Malart, напълно Ви подкрепям. За мен подобно нещо си е чиста педофилия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: malart
Категория: Лични дневници
Прочетен: 452444
Постинги: 167
Коментари: 292
Гласове: 445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031