Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2018 06:00 - ЦЕЛУВКАТА НА ЮДА
Автор: monbon245 Категория: Други   
Прочетен: 3286 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 За прочит: Лука 22:48

„Юда, с целувка ли предаваш Човешкия Син?“ (Лука 22:48)   Трудно е да разберем причината Юда да избере този начин да предаде Исус. Сам Исус знаеше, че ще бъде предаден, знаеше и от кого, но все пак остана изненадан, че Го предават с целувка. Има неща, които винаги ни изненадват, макар и да ги знаем, макар и вече да са се случвали много пъти.
  Както всичко в Евангелието,  и този грозен епизод има своята символика. Ние се отвращаваме от лицемерието на Юда, но дали не постъпваме по същия начин? Дали не се правим на християни, които вярно и ревностно раздават обещания на своя Господ, че ще Му служат, че на смърт ще отидат дори, а веднага след това тръгват подир други учители и водачи? Ако хвърлим само един поглед върху нашите песнарки, та ще открием такива текстове като: „всичко ще Ти отдам“, а ни свиди да дадем два лева за Божието дело. Пеем: „Ще ти служа вярно ден и нощ“, а ни тежи да станем в неделя и да отидем на църква, макар че тя не започва посред нощ, а когато отдавна вече се е съмнало. Кълнем се, че живота си ще дадем, а ни е страх да кажем две думи за вярата си пред безбожниците и избягваме дори и най-малкото неудобство, което това оже да ни донесе. Обещаваме, че ще живеем свято и непорочно, а само час по-късно сме извършили вече десетина гряха по най-безцеремонен начин. Целувки, целувки ... Раздаваме ги като холивудски звезди на всички посоки, но те само дават сведения на Христовите врагове как да Го хванат по-лесно.
  Може би не го правим с умисъл, чоже би наистина имаме добри намерения и желаем да служим на Христос така, както трябва. Но намеренията ни нищо не струват, ако не се превърнат в действие. Какво струва едно обещание, колкото и красиво да е то, ако истане неизпълнено? Не прилича ли повече на подигравка с този, на когото сме го дали?
  МОЛИТВА: Верни Боже, прости ни, че често обещаваме големи неща, а не ги осъществяваме. Дай ни искреност в нашите сърца, помогни ни да се обричаме и да изпълняваме оброците си, за да бъдем наистина Твои верни представители пред този свят, водени от истинска любов. Амин.

Тема за размисъл: Бог не може да бъде залъгван с обещания.  



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: monbon245
Категория: Други
Прочетен: 1445389
Постинги: 2442
Коментари: 24
Гласове: 1695
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031